آموزش تقویت کردن کارت گرافیک کامپیوتر
کسانی که اهل بازیهای کامپیوتری هستند و بیشتر وقت خود را صرف بازی کردن میکنند، حتماً در هنگام بازی بعضی اوقات با کند شدن و لگ هایی در بازی مواجه میشوند. در صورتی که قبلاً بازی را انجام میدادند با هیچ کندی روبرو نبودند.
در ادامه مطلب روشی را برایتان توضیح خواهیم داد که میتوانید مشکل کندی در بازیها را به راحتی رفع کنید.
دقت داشته باشید این عمل کارت گرافیک شما را بهینه میکند و ربطی به ضعف آن در اجرای بازیها ندارد. ممکن است بعضی بازیها با گرافیک شما اصلاً سازگاری نداشته و برای بازی کردن نیاز به ارتقای کارت گرافیک خود داشته باشید.
حل مشکل قطع شدن ناگهانی صدای لپ تاپ HP
ابتدا از منوی استارت وارد کنترل پنل شوید و از آنجا به قسمت System بروید.
تقویت کردن کارت گرافیک کامپیوتر
از قسمت سمت راست وارد Advanced System Settings شوید.
از قسمت Startup And Recovery بر روی دکمه Settings کلیک کنید.
در پنجره باز شده از منوی کشویی Write Debuging Informations گزینه Complete Memory Dump را انتخاب کنید و دکمه Ok را بزنید.
آشنایی با مشکلات فنی کارت گرافیک و راههای جلوگیری از آنها
مشکلات حرارتی و رطوبت
بزرگترین مشکل قطعات سخت افزاری و الکترونیکی، در اثر حرارت و رطوبت به وقوع میپوندد. کارت گرافیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. دمای بالا و بیش از حد مجاز تعریف شده، باعث خرابی مهمترین قطعه کارت گرافیک یعنی GPU میگردد. در بسیاری از موارد GPU بر اثر تحمل دمای بالا از برد (Board) جدا شده و به اصطلاح بلند میشود. در این قسمت احتمال خرابی GPU نیز میرود. یعنی علاوه بر جدا شدن از برد، خود IC نیز دچار مشکل میگردد. قطعات SMD توسط لحیمهایی ظریف به کارت گرافیک متصل شدهاند که گرمای زیاد باعث تخریب لحیم آنها و به طور کلی دیگر قطعات میگردد
جریان و تغذیه
اگر در هنگام اجرای بازیهای کامپیوتری، لگ های شدید، کرش و یا هنگهای مکرر اتفاق بیفتد، منبع تغذیه باید بررسی شود. کارت گرافیک زمان اجرای بازی، به حداکثر مصرف توان میرسد و ضعف منبع تغذیه اینجا معلوم میشود.
اگر این کاهش جریان به صورت مکرر اتفاق بیفتد، کارت گرافیک از بین میرود. افزایش جریان نیز اگر تکرار شود باعث خرابی کارت گرافیک میشود. پس در صورت مشاهده علائم بالا، سراغ منبع تغذیه بروید و جریان را چک کنید.
خرابیهای فیزیکی و پایه اتصال (AGP)
مدار PCB کارت گرافیکها، تا حدودی در مقابل ضربات فیزیکی و موارد مشابه مقاوم است. در صورت بروز مشکلات و تکانهای شدید فیزیکی، برد PCB دچار مشکلات بسیاری میگردد. به عنوان مثال میتواند سبب باز شدن پایههای قطعات از لایههای متفاوت PCB گردد و ارتباط قطعات با مدار قطع گردد. همچنین احتمال جدا شدن مدار خنک کننده (هیت سینک) از روی قطعات حیاتی مانند GPU و IC های حافظه وجود دارد. پایههای مسی و برنجی که با اسلات ها درگیر میشوند، از قطر بسیار کمی برخوردار هستند. کوچکترین آسیب فیزیکی به این قسمت نیز موجب خرابیهای متعددی میگردد.
دمای بالا و رطوبت
مهمترین قطعه کارت گرافیک، GPU است که در اثر حرارت و رطوبت خراب میشود. زمانی که دما بالا باشد، این قطعه از برد جدا و IC آن خراب میشود. به طور کلی، زمانی که حرارت و دمای بالا محیط بالا باشد، لحیم قطعات SMD روی کارت گرافیک از بین رفته و ارتباط آن با مدار قطع میگردد.
مشکل دیگری که در اثر حرارت اتفاق می افتد، دفرمه شدن فنهای خنک کننده است. این فنها از جنس پلاستیک هستند که در دمای بالا دفرمه میشوند و عملکرد آنها دچار مشکل میشود. برای جلوگیری از این مشکلات بر اثر حرارت، دمای کارت گرافیک را بطور مداوم چک کنید تا در صورت لزوم تهویهای مناسب برای کیس و لپ تاپ در نظر گرفته شود.
شستشوی برد بوسیلهی تینر و یا اسپریهای کنتاکت شر یکی از راههای جلوگیری از خرابی است که در بیشتر موارد جواب میدهد.